Slimību profilakses un kontroles centrs

Ēdienkartes

Sabalansētas veģetārās ēdienkartes pirmskolas izglītības iestāžu 1 - 2; 3 - 6 vecuma grupām un vispārējās izglītības iestāžu 1.-4.klašu skolēniem. Materiāls izstrādāts pamatojoties uz MK noteikumiem Nr. 172 "Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamajiem sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem " un Veselības ministrijas Rīkojumu Nr.212 "Ieteicamās enerģijas  un uzturvielu devas Latvijas iedzīvotājiem". Materiāli tapuši sadarbībā ar sertificētu uztura speciālisti Gunu Bīlandi.

 

  • PII 1-2 gadu vecuma grupai

 

Kopsavilkums

Ēdienkartes

Ēdiena uzturvērtības un izmaksu aprēķini

 

  • PII 3-6 gadu vecuma grupai

 

Kopsavilkums

Ēdienkartes

Ēdiena uzturvērtības un izmaksu aprēķini

 

  • 1-4 klašu skolēniem

 

Kopsavilkums

Ēdienkartes

Ēdiena uzturvērtības un izmaksu aprēķini

 

Tehnoloģiskās kartes
Veģetārās brokastis Veģetārās zupas
Veģetārie pamatēdieni Veģetārais salāti
Veģetārais launags Dzērieni

 

Sabalansētas ēdienkartes vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un internātskolu izglītības iestāžu 1.-4.klašu skolēniem. Ēdienu uzturvērtības aprēķins 10 dienām:  Šobrīd tiek izstrādātas  jaunas ēdienkartes pirmskolas izglītības iestādēm.

 

  • skolēniem (ietver pusdienas)

ēdienkartes

kopsavilkums

 

  • skolēniem (ietver 2.brokastis un pusdienas)

ēdienkartes

kopsavilkums

 

  • skolēniem, kuriem ir ārsta apstiprināta diagnoze laktozes nepanesība (ietver pusdienas)

pusdienu ēdienkarte

kopsavilkums

 

  • skolēniem, kuriem ir ārsta apstiprināta diagnoze celiakija (ietver pusdienas)

pusdienu ēdienkarte

kopsavilkums

 

 

  • skolēniem, kuriem ir ārsta apstiprināta diagnoze cukura diabēts (ietver pusdienas)

pusdienu ēdienkarte

kopsavilkums

 

 

  • internātskolu skolēniem (brokastis, 2.brokastis, pusdienas, launags, vakariņas)

dienas ēdienkarte

kopsavilkums

Tehnoloģiskās kartes

augļi un dārzeņi

biezpiena un olu ēdieni

biezputras

dzērieni

gaļas ēdieni

konditoreja

mērces

piedevas

salāti

saldie ēdieni

sviestmaizes

dārzeņu un pākšaugu ēdieni

zivju ēdieni

zupas

 

 

©SPKC 2016. Visas tiesības rezervētas.