Slimību profilakses un kontroles centrs

Praktiskās nodarbības par veselīgu, garšīgu, ekonomisku un radošu ēdienu pagatavošanu

30.09.2019, 10:31

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sadarbībā ar SIA „OnPlate” noslēdzis praktisko nodarbību īstenošanu pieaugušajiem 10 pašvaldībās. Kopumā Aizputes, Baldones, Dundagas, Engures, Krimuldas, Mālpils, Nīcas, Salacgrīvas, Sējas un Zilupes novados īstenotas 15 praktiskās nodarbības, izglītojot 195 apmeklētājus.

 

Praktisko nodarbību mērķis bija sniegt iedzīvotājiem zināšanas un praktiskas iemaņas, kā efektīvi, radoši un garšīgi pagatavot dažādus veselīgus ēdienus no izdevīgiem, veselīgiem un viegli pieejamiem produktiem.

 

Katras nodarbības laikā sertificētas uztura speciālistes Līga Balode un Tatjana Tepo veidoja apmeklētāju izpratni par veselīga uztura pamatprincipiem. Praktisko nodarbību apmeklētājiem tika nodrošināta iespēja praktiski līdzdarboties ēdienu gatavošanas procesā, gatavojot divas dažādas receptes.

 

Lai nostiprinātu pasākumā iegūtās zināšanas, katrs pasākuma apmeklētājs saņēma informatīvo materiālu, kurā aprakstīti veselīga un sabalansēta uztura pamatprincipi, kā arī veselīgas ēdiena receptes, tāpat katrs apmeklētājs saņēma veselīga uztura šķīvi kā paraugu ikdienas uzturam.

 

Pēc praktiskajām nodarbībām saņemtas pozitīvas atsauksmes gan par apskatītajām tēmām un to noderīgumu ikdienas dzīvē, gan par gatavotajām receptēm, kas apmeklētāju vidū novērtētas kā garšīgas un viegli pagatavojamas.

 

Nodarbības finansētas ar Eiropas Sociālā fonda projekta „Slimību profilakses un kontroles centra organizēti vietēja mēroga pasākumi sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei pašvaldībās” (Identifikācijas Nr.9.2.4.2./16/I/106) atbalstu.

 

Vairāk informācijaswww.spkc.gov.lvsadaļas “Projekti” apakšsadaļas“ESF 9.2.4.2.pasākuma projektsdaļās Aktualitātes, “Pasākumu kalendārs”, “Informatīvie materiāli” un“Īstenošanas shēmas”.

©SPKC 2020. Visas tiesības rezervētas.
Jautā SPKC