- Saplānojiet iepirkumu sarakstu ilgākam laikam un iepērcieties tikai vienu–divas reizes nedēļā.
- Nedēļas iepirkumu sarakstu veidojiet, balstoties uz galvenajām produktu grupām (dārzeņi, augļi, ogas; graudaugu produkti, kartupeļi; piena produkti; olbaltumvielu avoti – gaļa, zivis, olas, pākšaugi; labās taukvielas – augu eļļas, rieksti, sēklas) nevis pēc konkrētām ēdienu receptēm.
- Lai paplašinātu redzesloku un iepazītu jaunas garšas, iegādājieties daudzveidīgus, arī iepriekš nenogaršotus pārtikas produktus, piemēram, kartupeļu vietā iegādājieties nogaršošanai kāļus, pastinakus vai saldos kartupeļus (batātes).
- Lai izvairītos no našķu parādīšanās iepirkumu groziņā, dodiet bērniem veikalā iepirkšanās uzdevumus.
- Neizmetiet produktus, bet sasaldējiet un izmantojiet vēlāk.
Vairāk informācijas par ēdienkartes plānošanu atradīsiet rakstā video “Kā pareizi iepirkties un saplānot ģimenes ēdienkarti visai nedēļai”.