1. Saplānojiet iepirkumu sarakstu ilgākam laikam un iepērcieties tikai vienu–divas reizes nedēļā.
  2. Nedēļas iepirkumu sarakstu veidojiet, balstoties uz galvenajām produktu grupām (dārzeņi, augļi, ogas; graudaugu produkti, kartupeļi; piena produkti; olbaltumvielu avoti – gaļa, zivis, olas, pākšaugi; labās taukvielas – augu eļļas, rieksti, sēklas) nevis pēc konkrētām ēdienu receptēm.
  3. Lai paplašinātu redzesloku un iepazītu jaunas garšas, iegādājieties daudzveidīgus, arī iepriekš nenogaršotus pārtikas produktus, piemēram, kartupeļu vietā iegādājieties nogaršošanai kāļus, pastinakus vai saldos kartupeļus (batātes).
  4. Lai izvairītos no našķu parādīšanās iepirkumu groziņā, dodiet bērniem veikalā iepirkšanās uzdevumus.
  5. Neizmetiet produktus, bet sasaldējiet un izmantojiet vēlāk.

Vairāk informācijas par ēdienkartes plānošanu atradīsiet rakstā video “Kā pareizi iepirkties un saplānot ģimenes ēdienkarti visai nedēļai”.