Ikdienas maltītes ieteicams pagatavot mājās, lai nodrošinātu sevi un ģimenes locekļus ar veselīgu un uzturvielām bagātu uzturu. Gatavojot ēdienu mājās, ir iespējams pārliecināties par pagatavotā ēdiena kvalitāti, izvēlēties vērtīgas un veselībai ieteicamas ēdiena sastāvdaļas, ietaupīt finansiālos līdzekļus un kontrolēt porciju lielumu, kā arī tā ir arī iespēja interesanti pavadīt laiku un pilnveidot savas prasmes.

  1. Sāciet ar drošu izejvielu ievākšanu un iegādāšanos.
  2. Pievērsiet uzmanību pārtikas produktu derīguma termiņam.
  3. Pievērsiet uzmanību pārtikas produktu sastāvdaļu sarakstam un īpašajām norādēm marķējumā.
  4. Izvēloties un iegādājoties dārzeņus, augļus un ogas, ievērojiet sezonalitāti.
  5. Ievērojiet produktu uzglabāšanas nosacījumus.
  6. Ēdiena pagatavošanai izvēlieties piemērotus traukus.
  7. Ievērojiet higiēnas prasības ēdiena gatavošanas laikā.
  8. Ievērojiet pareizu produktu pirmapstrādi.
  9. Izmantojiet saudzējošus un drošus ēdiena gatavošanas veidus.
  10. Ēdiena gatavošanai izmantojiet kvalitatīvas taukvielas.
  11. Ēdiena gatavošanā pēc iespējas mazāk izmantojiet sāli.
  12. Ēdiena gatavošanai pēc iespējas mazāk izmantojiet cukuru.
  13. Servējiet maltītes, izmantojot šķīvja principu.
  14. Gatavojiet veselīgas uzkodas un našķus mājās.

Vairāk informācijas par ēdiena gatavošanu mājās atradīsiet: https://www.spkc.gov.lv/lv/media/2848/download?attachment   

Citi informatīvie materiāli par ēdiena gatavošanu mājās: