- Iegādājieties produktus tikai no pārbaudītiem, labi zināmiem pārtikas ražotājiem un izplatītājiem.
- Ievērojiet īpašu piesardzību attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu iegādi un lietošanu.
- Iegādājieties dārzeņus, augļus un ogas, kuri nav pelējuši, bojāti, savītuši.
- Pievērsiet uzmanību pārtikas produktu derīguma termiņam.
- Ievērojiet produktu uzglabāšanas nosacījumus.
- Nelietojiet uzturā bojātus pārtikas produktus (redzams pelējums, nepatīkama smaka u. tml.). Ja rodas šaubas par produkta svaigumu, labāk neēdiet to.
- Ēdiena pagatavošanai izvēlieties piemērotus traukus.
- Ievērojiet higiēnas prasības ēdiena gatavošanas laikā.
- Ievērojiet pareizu produktu pirmapstrādi.
- Izmantojiet drošus ēdiena gatavošanas veidus.
- Ēdiena gatavošanai izmantojiet kvalitatīvas taukvielas.
Vairāk informācijas par pārtikas drošību atradīsiet: https://www.spkc.gov.lv/lv/media/2848/download?attachment
Citi informatīvie materiāli par pārtikas drošību: