1. Uzņemiet daudzveidīgu un sabalansētu vecuma grupai, fiziskajai slodzei un citām individuālām vajadzībām atbilstošu ikdienas uzturu.
  2. Iekļaujiet 3 pamata ēdienreizes un 2–3 uzkodas dienā, lai nodrošinātu organismu ar nepieciešamo enerģijas, olbaltumvielu, ogļhidrātu, tauku, vitamīnu un minerālvielu daudzumu, kā arī sāta sajūtu visas dienas garumā.
  3. Uzņemiet vismaz 500 g dārzeņu, augļu un ogu dienā, vismaz pusi no ieteicamā daudzuma uzņemiet svaigā veidā.
  4. Katru dienu uzņemiet graudaugu produktus un kartupeļus. Dodiet priekšroku pilngraudu produktiem.
  5. Katru dienu uzņemiet olbaltumvielām bagātus pārtikas produktus – pākšaugus, tai skaitā sojas produktus, riekstus un sēklas.
  6. Samērīgā daudzumā uzturā iekļaujiet taukus, lielākoties izvēlieties auksti spiestās augu eļļas.
  7. Dienā uzņemiet 2–2,5 litrus šķidruma, tai skaitā vidēji 1,5 litrus tīra ūdens.
  8. Samaziniet pārtikas produktu (piemēram pusfabrikātu) ar augstu pievienotā sāls, cukura un tauku daudzumu lietošanu uzturā.
  9. Rūpējieties, lai pietiekami tiktu uzņemti produkti, kas ir avots dzelzij, cinkam, B12 vitamīnam, jodam, D vitamīnam un kalcijam.
  10. Neskaidrības gadījumos konsultējieties ar ģimenes ārstu, dietologu vai uztura speciālistu, lai novērstu kādu uzturvielu, vitamīnu un minerālvielu nepietiekamību.

Citi informatīvie materiāli par uzturu vegāniem: