Slimību profilakses un kontroles centrs

Veselīgs uzturs

Veselīga uztura ieteikumi

 

Veselīga uztura ieteikumi zīdaiņu barošanai

 

Ieteikumi veselīga uztura pagatavošanai bērniem vecumā no 2 līdz 18 gadiem

 

Veselīga uztura ieteikumi mājās gatavotam ēdienam

 

Ieteikumi dārzeņu un augļu lietošanai uzturā

 

Veselīga uztura ieteikumi pieaugušajiem

 

Veselīga uztura ieteikumi cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem

 

Ieteicamās enerģijas un uzturvielu devas Latvijas iedzīvotājiem

 

Sabalansētas ēdienkartes vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un internātskolu izglītības iestāžu 1.-4.klašu skolēniem. Ēdienu uzturvērtības aprēķins 10 dienām:

  • skolēniem (ietver pusdienas)

ēdienkartes

kopsavilkums

 

  • skolēniem (ietver 2.brokastis un pusdienas)

ēdienkartes

kopsavilkums

 

  • skolēniem, kuriem ir ārsta apstiprināta diagnoze laktozes nepanesība (ietver pusdienas)

pusdienu ēdienkarte

kopsavilkums

 

  • skolēniem, kuriem ir ārsta apstiprināta diagnoze celiakija (ietver pusdienas)

pusdienu ēdienkarte

kopsavilkums

 

 

  • skolēniem, kuriem ir ārsta apstiprināta diagnoze cukura diabēts (ietver pusdienas)

pusdienu ēdienkarte

kopsavilkums

 

 

  • internātskolu skolēniem (brokastis, 2.brokastis, pusdienas, launags, vakariņas)

dienas ēdienkarte

kopsavilkums

 

Tehnoloģiskās kartes

augļi un dārzeņi

biezpiena un olu ēdieni

biezputras

dzērieni

gaļas ēdieni

konditoreja

mērces

piedevas

salāti

saldie ēdieni

sviestmaizes

dārzeņu un pākšaugu ēdieni

zivju ēdieni

zupas

 

 

 

 

 

 

©SPKC 2016. Visas tiesības rezervētas.
Jautā SPKC